Universiteit
Door: Tjeu Vinken
Blijf op de hoogte en volg tjeu
19 Februari 2017 | Oeganda, Kampala
Ik ben om 9 uur al in Matuga en doe wat boodschappen en ga door naar Kigoogwa. Daar ga ik langs de school van Rachel want zij hebben inspectie gehad en als binnen twee weken niet alles in orde is word de school gesloten. Dat is onmogelijk want de school is nog in aanbouw. We hebben nog even telefonisch contact met de inspecteur maar hij krijgt ook opdracht van het ministerie. Nu even afwachten wat er gaat gebeuren.
Om 10 uur pikt Geraldine me op en gaan we noordwaarts. Evelyn laat haar onderkomen zien. Daarna lopen we over het universiteitsterrein. Een prachtige natuurlijke omgeving. Rond 13.00uur zijn we weer terug. Geraldine laat haar tuin zien. De snijbonen, courgettes en augurken staan er goed en gezond bij. Deze heeft Evelyn geplant.
Even later komt ook een nicht van Geraldine met haar deense man. Zij wonen nog in Denemarken maar willen naar Uganda verhuizen. We lunchen samen en het word een heel gezellige middag. De nodige ugandese, nederlandse en deense onderwerpen komen aan de orde.
Om 19.00 uur ben ik weer op de thuisbasis in Kampala.