Home Sweet Home - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van tjeu vinken - WaarBenJij.nu Home Sweet Home - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van tjeu vinken - WaarBenJij.nu

Home Sweet Home

Door: Tjeu Vinken

Blijf op de hoogte en volg tjeu

12 Januari 2018 | Oeganda, Kampala

Do 11 jan. Om tien uur vertrek ik van de taxistandplaats in Kampala naar Jinja aan de Nijl. Vlak voor de nijl stap ik uit. Vandaar ga ik met de boda boda naar Home Sweet Home 10 min landinwaarts. Hier ben ik in aug 2012 begonnen met mijn werk in Uganda. Dit is een weeshuis en een dagopvang voor kinderen met een beperking. Het word geleid door Suzan en Zenon Otim den Hertog.
Sinds ongeveer een jaar is er ook een jonge vrijwilligster Eline Verhaar die de zorgboerderij voor haar rekening neemt. Zij is daar in 2016 ook al ruim een half jaar geweest en heeft toen besloten om voor 2 jaar terug te gaan. Ze verbouwt er diversen groenten en fruit en er zijn de nodige dieren zoals 4 koeien een aantal varkens, kippen en konijnen. Ze leid mij rond. Het ligt er heel goed bij en het resultaat is meer dan vodoende. Tegenwoordig staat ze midden in de nacht op om de biggen bij de zeug te leggen. Ja dan ben je een echte boerin terwijl zij geen achtergrond en studie op dit gebied heeft.
Bij een kop koffie en een stroopwafel neem ik met haar en Suzan nog het een en ander door en geef haar ook 5 soorten zaden om te proberen. De vooruitgang is ook hier elk jaar te zien.
Om 18.00 uur ben ik weer in Kampala en ga nog even bij het weeshuis van Justine langs waar ook Astrid der Wort is. Vervolgens loop ik door naar de backpackers waar ik mijn avondeten nuttig. En daarna word het ook hier nacht.

• 12 Januari 2018 - 20:50

Annie:

Hoi Tjeu
    Wat leuk om jou verhalen te lezen en wat een goed werk doe je daar weer.
    Ook fijn om wat foto's te zien ,krijgen we een beter beeld van wat je daar doet.
    Nog heel veel succes met je goede werk.

Groetjes Harrie en Annie

• 13 Januari 2018 - 13:33

Maartje:

Leuk dat je weer bij de plek bent geweest waar je in 2012 bent begonnen

Verslag uit: Oeganda, Kampala

Back to Uganda

Arme hulpbehoevende mensen een betere toekomst geven in Uganda.

21 Februari 2018

Kiboga

16 Februari 2018

Landbouwbeurs
tjeu

Ik heb altijd al een binding met Afrika gehad en ben nu ook blij dat ik daadwerkelijk iets voor deze mensen kan doen In 2012 ben ik voor de eerste keer naar Uganda geweest Dit word de achtste keer dat ik ga om weer een aantal projecten te ondersteunen bij het verbouwen van voedsel, Om een bijdrage te leveren aan beter onderwijs mogelijkheden en op het gebied van watervoorziening. Voor meer informatie verwijs ik naar mijn website fffu.nl

Actief sinds 30 Okt. 2016