Nnina olugero
Door: Tjeu Vinken
Blijf op de hoogte en volg tjeu
22 Januari 2020 | Oeganda, Fort Portal
Om kwart over acht belt hij of het goed is of hij naar het guesthouse komt.
Ja dat is goed. Een uur later is hij er nog niet en ik heb hem al een paar keer gebeld maar hij neemt niet op. Ik vertrek naar het taxipark en ga alvast naar Mukono . Ondertussen belt hij en we spreken af elkaar in het taxipark in Mukono te ontmoeten om zo verder te gaan. Ruim een uur later als afgesproken treffen we elkaar. Dan door naar het projekt dicht bij Jinja. Bij de hoofdweg moeten we volgens hem nog 2 km landinwaarts. Na 6 a 7 km op de boda nog steeds geen projekt. Het is inmiddels 13 uur en mijn tijd word steeds krapper want mijn terugreis is vandaag. En met het verkeer op deze drukke weg weet je het nooit. Ik geef mijn bodaman aan om te stoppen en terug te gaan naar de hoofdweg. Volgens Sam zijn we er bijna. Maar bijna kan nog goed 5 km zijn. Ik vertel hem dat het hier ophoud. Hij had eerst vamorgen op tijd moeten komen en hier klopt ook niet veel van zijn verhaal. Dus het hele gebeuren bij zijn projekt gaat niet door.
Op de terugweg kunnen we met een personenauto meerijden. Maar vanaf Mukono tot Kampala is het een slakkegang. Nog even langs het wifipunt . Om vijf uur ben ik in het guesthouse en om zes uur vertrek ik naar het vliegveld in Entebbe . Nu is het nog 31 graden , morgen zal ik het met minder moeten doen.
Dit is mijn laatste verhaal. Allereerst wil ik de donateurs bedanken die dit werk mogelijk hebben gemaakt. Ook iedereen die mijn dagboek heeft gevolgd. Dus
Let us make the world better and start today but tomorrow is also oke.
25 Januari 2020 - 14:37
Piet:
Bedankt voor je verslag.
Op Biobeurs in Zwolle (woensdag en donderdag gestaan) stond ook een stand met Oegandese chocolade (in zuid-Oeganda geproduceerd). Ze zochten nog een koper in Nederland.