Tuin Moreen - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van tjeu vinken - WaarBenJij.nu Tuin Moreen - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van tjeu vinken - WaarBenJij.nu

Tuin Moreen

Door: tjeu

Blijf op de hoogte en volg tjeu

07 Januari 2024 | Oeganda, Kampala

Zo.7 jan.De tuin van Moreen ligt in Kiko iets ten zuiden van Fort Portal. In Kiko wacht ik op haar bij een melk verzamelplaats. De boeren kunnen hier hun melk brengen. Deze word hier ook gekoeld en bemonsterd en of er geen water bij zit. Vanaf hier word de melk ook weer verkocht.

Moreen haalt mij op met haar auto. De ramen gaan wel niet open dus de eerste broeikas heb ik al gevoeld. Maar hij rijdt. Maar daar is ook alles meegezegd. Terplekke laat ze mij haar tuin zien. Dit heb ik nog nergens in Uganda gezien die kwaliteit van allerlei groenten en kruiden.Zij is niet voor niets boerin van het jaar geworden in 2020. Zelfs de president Museveni is bij haar op bezoek geweest. Hij was onder de indruk. Zij runt de tuin nu met haar tweede man. De eerste heeft haar ooit het huis uitgezet want ze was te vooruistrevend. Ze heeft ook nog heel mooie plannen. We gaan kijken hoe we haar hierbij kunnen helpen. Want zij doet veel voor de lokale bevolking. Het was een genot om dit te zien. In oktober was ze in nederland en heb haar toen zaden meegegeven. De bonen staan er prachtig bij. Dan weer terug naar Fort Portal. Ik probeer Kato Devis te bereiken want hij zou iets met soja doen. Moreen en ik wilde hem morgen bezoeken maar dat gaat niet door want hij is in Kampala. Zodoende vertrek ik ook morgen weer naar Kampala om daar verder te gaan. Maar het was zeker de moeite waard om hier geweest te zijn. Met deze 2 mooie projekten kunnen we zeker verder.

In de middag ga ik terug naar de botanische tuin en de avond vult zichzelf

• 08 Januari 2024 - 09:44

Tiny:

Wat een mooi bericht. Zo goed en optimistisch.

tjeu

Ik heb altijd al een binding met Afrika gehad en ben nu ook blij dat ik daadwerkelijk iets voor deze mensen kan doen In 2012 ben ik voor de eerste keer naar Uganda geweest Dit word de achtste keer dat ik ga om weer een aantal projecten te ondersteunen bij het verbouwen van voedsel, Om een bijdrage te leveren aan beter onderwijs mogelijkheden en op het gebied van watervoorziening. Voor meer informatie verwijs ik naar mijn website fffu.nl

Actief sinds 30 Okt. 2016