Financieel verslag 2025
Door: tjeu
Blijf op de hoogte en volg tjeu
01 Februari 2026 | Nederland, Liessel
Zo. 1 februari. Afgelopen jaar hebben we weer het nodige geld binnen gekregen en dus ook weer uitgegeven. Op een van de foto s kun je het financieel verslag lezen van 2025.
Irene Nayiga is een groenteprojekt begonnen samen met haar moeder in Kigoogwa. Zij was eerst lerares bij de school van Kiyingi Racheal in Kigoogwa. Maar de coronacrisis heeft de school geen goed gedaan. Vandaar de overstap. Zij heeft 1,8 hectare tot haar beschikking. Zij heeft zelf al het nodige ondernomen om het land teeltklaar te maken. We zullen haar hierbij verder ondersteunen aangezien zij dit projekt samen met de gemeenschap doet en voor de gemeenschap
Justin in kampala heeft een weeshuis en vangt straatkinderen op. Zij doet ook nog groenten projekten samen met een groep vrouwen die een stuk grond tot hun beschikking hebben gekregen.
Mutasingwa Fred is ook met een groentenprojekt bezig in Mukono. Hij is inmiddels enkele jaren bezig en heeft onlangs een waterput laten maken,zie foto s eerdere verslagen.
In Luweero heeft Evelyn Nambooze een projekt samen met ons opgezet. Ze heeft daar een kas waar ze groenten in verbouwt. Dan legkippen enkele geiten.Ook een groentetuin buiten en een ruimte waar de lokale bevolking champignons kan telen. Ze wil ook nog een visvijver starten. En Evelyn heeft met een groep van meer dan 100 mannen en vrouwen een projekt opgezet om geld te sparen van hun groenten die ze verbouwen. Afgelopen jaar hebben ze samen meer dan10.000 ugandese shilling gespaard ofwel 250 euro. Dit hebben ze nu uitgekeerd gekregen. Een heel mooi bedrag
Kaggwa Fred heeft zijn projekt met vissen, bananen, jackfruit en groenten. Een groot deel van de opbrengst gaat naar oude arme mensen die zelf hun voedsel zelf niet kunnen verbouwen .De rest verkoopt hij om zodoende weer te kunnen investeren in zijn projekt.
Het projekt van Moreen hebben we het afgelopen jaar ondersteund met het bouwen van een huisje waar mensen een aantal wekenverblijven die bij haar dingen kunnen leren op verschillende onderdelen. Ze leren groenten en kruiden verbouwen en ze krijgen ook les op sociaal gebied en gezondheid.
De meeste van deze projekten komen niet in aanmerking voor ondersteuning van grote organisaties zoals Wilde Ganzen omdat ze officieel niet zijn erkend en dan vallen ze buiten de boot. Gelukkig zijn er meer van die kleine organisaties die die mensen niet in de steek laten en de allerarmste die meestal maar een maaltijd per dag hebben wel steunen. Want dat is vooral onze doelgroep.