GREECO ORGANIC FARM groentenprojekt
Door: tjeu
Blijf op de hoogte en volg tjeu
01 Augustus 2025 | Nederland, Liessel
Vrijdag 1 aug. Greeco Organic Farm is het projekt van Moreen Nyakato. Zij was in 2020 boer van het jaar in haar district. Daarom mocht zij na de coronatijd mee naar nederland. Nederland nodigt deze boeren namelijk elk jaar uit. Bij het eerste bedrijf dat zij hier bezochten deed Moreen al meteen een nieuw idee op. Dat was bij een zorgboerderij waar mensen verbleven. Dat wilde zij ook kleine huisjes bouwen waar 4 mensen in konden verblijven en dan een bepaalde periode op haar projekt meedraaien en dan op die manier de groententeelt leren en eventueel ook andere dingen. Zij wil uiteindelijk 6 van deze huisjes bouwen. Wij maken het nu mogelijk dat ze het eerste huisje kan bouwen. Ze houd ons op de hoogte met de ontwikkelingen en hopen in het volgende verslag de eerste resultaten te kunnen laten zien.
Evelyn in Luweero ontwikkelt haar projekt ook steeds verder. Ze had zelf al 1 acre mais verbouwt en heeft nu nog een acre oogstbare mais gekocht. 2,5 acre is 1 hectare . Dit moet wel allemaal met de hand geoogst worden. Zo kan ze zelf een deel van haar kippenvoer maken. Alle kippen zijn nu aan de leg. Binnenkort kan ze een deel van het geld dat ze van ons heeft gekregen gaan terugbetalen.
Dan kunnen wij ook weer andere projekten steunen zoals dat van Mutasingwa Fred. Hij is met een visprojekt bezig in Mukono en heeft ook nog een groententuin.
Justin vanhet weeshuis in Kampala is ook bezig met een groentenprojekt met vrouwen in de buurt van Gulu dit ligt in midden Uganda. De vrouwen mogen daar de grond gratis gebruiken en zetten dit om in tuinbouwgrond.